Mindig mondom, hogy rossz helyre születtem, mert én semmi szépet és élvezeteset nem találok a télben. Nem bírom a hideget, nem tetszik, hogy kopaszak a fák, és nagyon nehezen viselem, hogy minimális a boltokban a választék zöldségből-gyümölcsből, és ami van, az is méregdrága (meg nem is nagyon ízletes).

Ilyenkor a tél legvégén már annyira unom a narancs-banán-alma kombót, hogy ha látok valami más gyümölcsöt megfizethető áron, akkor annak nem bírok ellenállni.

Így történt, hogy lecsaptam 2 kosár kivire, 225 Forintos kilós áron, ami aztán “csak úgy” megenni soknak bizonyult, és sokáig várta jobb sorsát a gyümölcskosárban.

 

 

Végül háromféle dolgot készítettem belőle:

 

Kivis banánturmix: 2 személyre 3 nagyon érett banánt turmixoltam össze 3 kivivel, tejjel és egy pici barnacukorral. A tejet mindenki úgy adagolja amilyen sűrűre szeretné az italt. Inkább kevesebbel kezdjetek, mert hígítani még lehet a végén is.

Kivifagyi: Na jó, nem IGAZI fagyi, de azért nagyon finom. Annyi az egész, hogy 5-6 megpucolt kivit cukorral lepürésítek (itt is a botmixer vagy az aprító lehet a segítségünkre), aztán kis dobozkában irány a fagyasztó. Ha igazi fagyit, vagy sorbetet akarnék, akkor félóránként át kéne keverni, összetörni a már fagyott részeket, blablabla. Nekem ez most jó volt így, egy éjszaka alatt sem fagyott annyira tömbbé, viszonylag könnyen lehetett kapirgálni belőle kanállal.

 

Kivilekvár: Furcsán hangzik?

 

Nekem sem jutott eddig még eszembe. Aztán kedvenc lekvárosom webáruházában megláttam, és megkívántam. Csakhogy az üvegenkénti 1000 Forintos ár nem volt ínyemre, így megfőztem itthon.

Semmi fakszni, dzsemfix-szel készítettem, a zacskón lévő utasítás szerint. Egy üveggel már felbontottam, és natúr joghurthoz keverve el is pusztítottam. 😀 Kicsit folyósabb lett mint más lekvárjaim, valószínűleg a kiviben lévő enzim miatt.

 

Tudtátok, hogy a gyümölcstortán is befolyásolja a zselé szilárdulását a kivi és az ananász?

 

Emiatt van az is, hogy kimarja a nyelved ez a két gyümölcs, ha frissen eszed!

 

Ti mit szoktatok készíteni kiviből? Ha van valami jó ötletetek, várjuk facebook oldalunkon!


Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.