Téged is elkapott az őrület, hogy “jujjj-hosszúhétvége-vegyünk-sok-sok-kenyeret-mert -nem-lesz-nyitva-bolt”? Nagyon sokan ezt csinálják, közben meg az a helyzet, hogy csak kedden, egyetlen egy napon vannak zárva az üzletek! Ráadásul kenyeret sütni nem is olyan nagy ördöngősség, mint ahogy elsőre hangzik, még kenyérsütőgép nélkül is könnyen megoldható.

Ha viszont már beleestél a csapdába, megmutatom mit kezdhetsz egy nem túl kívánatos, szottyadásnak indult kenyérrel.

 

Töltsd meg!

 

Nálam most ezekből állt a töltelék.

Nálam most ezekből állt a töltelék.

 

Én most kolbászt, sajtot, fűszervajat és lilahagymát használtam. Megint egy olyan kaja, ami felemészti az önmagában  semmire sem elég maradékokat. Nézz körül a hűtőben, sok minden belefér egy ilyen töltött kenyérbe. Sonka, bacon, szalámivég, főtt tojás,… a vajat semmiképp se hagyd ki szerintem, attól finom szaftos lesz. Ha nincs fűszervaj, jó a sima is, és akkor még mindig megszórhatod valamilyen zöldfűszerrel, vagy fokhagymával akár.

Aprózz fel mindent pici falatkákra, a kenyeret pedig vagdosd be, úgy mintha szeletelnéd, csak alul ne vágd át. Azután tuszkold be a résekbe a finomságokat, mindenhova jusson mindenből. Töltsd meg rendesen, de azért vigyázz, mert ha túltolod szétszakad – igen, jól látod, most az enyém is így járt 😀

 

Ha így néz ki, akkor már kiveheted a sütőből.

Ha így néz ki, akkor már kiveheted a sütőből.

 

Már csak a sütés van hátra, kb. fél óra 170-180 fokon. Néha nézz rá, látni fogod ha kész. Isteni illatot áraszt, és a sajt ínycsiklandóan megolvad.

 

Vigyázat, nehéz abbahagyni!

Vigyázat, nehéz abbahagyni!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet. Ha van kedved, gyere beszélgetni a facebook oldalunkra!