Eszter

egyetemre mész? Mi így készülünk rá

Eszter (az internet világában Stee) vagyok, egy fiatal anyuka, aki rádöbbent, hogy a 3 fia közül az egyik valahogy, hipp-hopp 19 éves lett és jövőre elballag a középiskolából! Az egy dolog, hogy én mikor is lettem 40 éves (???), de, hogy az az aranyos kis szőkeség, az az édes kisfiú, aki még tegnap volt, egy év múlva egyetemre megy, ráadásul külföldre…

A kérdés az, hogy fel van-e készülve arra, hogy kirepüljön a családból? Mit tud a Nagybetűs Életről?

Mi az a nagybetűs élet

Mi az a nagybetűs Élet? Más is kérdezte már 🙂

 

Szóval mivel szeretek felkészülni a dolgokra, elkezdtem információt gyűjteni a mai egyetemista létről. Sokan panaszkodnak amiatt, hogy az iskola egyáltalán nem készítette fel őket arra, ami rájuk várt, sokaknak gondot okoz a pénztelenség, a pénzbeosztás, az, hogy mit egyenek, mikor már elfogyott a hazai, stb. Aztán jött egy mondat, ami nagyon szíven ütött:

„én nem kívánhatok meg csak úgy valami szépséges, habzó süteményt.” – írta egy egyetemista.

 

Én nem akarom, hogy a fiamnak nélkülöznie kelljen

 

…szeretném, ha jól élné meg az egyetemista éveit. Nem mondom, hogy teljesen felkészületlen, mert sok mindent megtanult már itthon, de azért mégiscsak ki kell repülnie és ebben szeretnék neki segíteni. Jövőre, a ballagásra szánok neki egy kézikönyvet a „Nagybetűs Életről” és ez a blog háttértárként szolgálhat a számára és segítségül mindazoknak, akik hasonló cipőben járnak. Hiszen egy kis tervezéssel, helyes beosztással, főzési és egyéb háztartási praktikákkal, némi pénzügyi ismeretekkel, azon kívül, hogy nem kell kínai leveseken és pirítóson élni, hanem lehet jókat enni még kedd után is (vagy ameddig haza nem jön újabb szállítmányért), több pénz maradhat a bulikra, ruhákra vagy bármire, amire vágynak.

 

De nem csak egyetemistáknak szólnak az írásaim

 

… hanem a szülőknek is, akiknek van vagy hamarosan lesz egyetemista csemetéjük, de akár azok is találhatnak majd hasznos dolgokat, akik már beléptek a felnőttek világába, végleg elköltöztek otthonról és első alkalommal vágnak bele az önálló háztartás útvesztőjébe.

 

És, hogy miért lettem Stee? Mert az Eszter név már foglalt volt itt, és egyébként is, ahogy már írtam, ez a leggyakoribb nicknevem az internet világában. Miért Stee? Így szólítottak a barátaim, amikor Olaszországban éltem, mert Eszter = csillag, csillag olaszol stellina és ebből alakultam Stee-vé.