Egy több, mint 100 éves a történet a hozzáállásról, amit már régen olvastam és a napokban eszembe jutott. Mesélik szalmával, más verzióban trágya van vagy lócitrom…én ez utóbbit ismertem.

 

A megfelelő hozzáállás óriási változást hozhat az életünkben.

 

A sztori egy egypetéjű ikerpárról szól. Az ikrek közül az egyik tántoríthatatlan optimista, aki szerint az élet igenis habos torta. A másik viszont megkeseredett pesszimista, aki mindenben a rosszat látja.

 

Szülei mindkettőt pszichológushoz vitték, és a szakember azt tanácsolta, hogy próbálják kiegyensúlyozni a két gyermek személyiségét úgy, hogy  legközelebbi szülinapjukon külön-külön szobában bontassák ki velük az ajándékokat. A pesszimistának vásároljanak egy csomó szebbnél szebb ajándékokat, az optimistának pedig adjanak egy doboz trágyát.

 

A szülők tartották magukat az útmutatáshoz, és  várták az eredményt.

 

Aztán amikor benéztek a pesszimistához, halhatták, hogy megállás nélkül morgolódik:

De ronda ez a számítógép! Fogadjunk, hogy ez a videójáték mindjárt összetörik… Ezeket utálom… Láttam már ennél nagyobb távirányítós autót is…

 

Lábujjhegyen a másik ajtóhoz lopakodtak, s a kulcslyukon át látták, hogy az ő kis optimistájuk sugárzó arccal labdázik a lócitromokkal.

Úgy sem csapnak be – kuncogott.  Ahol ennyi trágya van, ott egy póninak is kell lennie!

(Forrás)

 

A hozzáállás sokat számít!

Te is keresed a pónit?

 

Ez az aranyos sztori – még ha csak kitalált történetről is van szó, nagy tanítást hordoz magában. Azt, hogy:

 

Tiéd a választás!

 

Nem kell, hogy a körülmények irányítsák az életünket. Ha úgy érezzük, hogy  nem jó irányt vett, nem az elkeseredés a megoldás. Egy dolgon mindig változtathatunk, az a hozzáállásunk! Sosem késő, bármelyik pillanatban dönthetünk úgy, hogy a pohár félig tele van. Állj meg egy pillanatra és gondold át, hogy jó irányba haladsz? Van fény az alagút végén!

 

Ezzel a szösszenettel kívánok mindenkinek kellemes hétfői napot!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

 

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!