Ma csak egy rövid bejegyzés következik arról, hogy hogyan lehet rugalmasan alakítani a menüt. Tegnap ismét akció vadászatra indultunk Liával. Vacsorára lasagne volt betervezve, amit  David (19) nem szeret, így tudtam, hogy neki valami mást készítek majd, esetleg hideget eszik, majd meglátjuk.

Az egyik nagyáruházban kezdtünk, és mit ad Isten, az akciós termékeknél találtam hamburgerzsemlét 81 Ft-ért (4 darabos csomagolásban!! Így darabja 20 Ft volt). de nem ám azok a kis nyamvadtak, hanem szép nagyok, szezámmaggal a tetejükön. Alaposan megnéztem, nem volt baja, így a bevásárlókocsiban landolt.

 

Gondoltam majd csak kerül hozzá valami, amit bele tudok tenni

 

Nem aggódtam, mert megrendeltem az Univerzumtól (ti is szoktátok ezt a technikát alkalmazni?) és el is engedtem a gondolatot, nem görcsöltem rá. A 2. üzletben semmi, aztán végül beugrottunk hazafelé az első nagyáruház kicsi verziójába, ami Liáékhoz közel van, így pont útba esett.

És mi várt itt ránk? Csirkemell 665 Ft/kg-ja (megnéztem, megszagoltam alaposan, semmi baja, tök szép), darált sertéshús 300 grammos 200 Ft-ért és gyönyörű szép salátakeverék 75 Ft-ért, de a nagy zacskós! Vettem is kettőt: venezia és toscana fajtájúakat, telis teli szuper salátafajtákkal: lollo, radicchio (ezeknek a magyar nevét nem tudom), rukkola, jégsaláta stb. A sütőkolbászokat már meg sem említem, annak is 600-valamennyi volt kilója, és isteni sokmagvas szeletelt kenyér 50 Ft-ért.

 

Hazaérve és a hűtőbbe pillantva észrevettem, hogy hoppá:

 

…tegnapelőtt főztem egy adag thai csirke curryt is, amit elfelejtettem ráírni a spájzajtón lévő kréta táblára. Na akkor a lasagne ugrott, egyből el is mostam 4 befőttesüveget, a mikróban csírátalanítottam 15 percig, és ment bele a nagy fazék bolognai, és készítettem belőle a kuktában házi konzervet, jó lesz az még valamikor! – jeligére.

 

Részletesebben az eljárásról:

 

Az eredeti bolognai szósz receptje és tartósítása

 

Újratervezés!

 

  • A csirkét kifiléztem villámgyorsan,
  • a csontja és bőre ment a fagyóba,
  • és kakukkfűvel és fokhagyma granulátummal, sóval-borssal fűszerezve gyorsan kisütöttem a szeleteket.

Ez 2-3 napra is elég lesz, akár magában, akár szendvicsben vagy salátával.

  • A salátákat is porcióztam,
  • a kolbászokat meg kisütöttem, az egyik fajtát sütőben, a másikat pedig serpenyőben és pucoltam mellé krumplit, hagymát, ma ez lesz a vacsi (kétfelé is utazunk, így ezt is dobozoltam).

Az egész nem tartott túl sokáig és 3 napra van főtt kajánk!

 

A vacsora pedig thai csirkecurry, csirkés sokmagvas salátás öntetes szendvics és sertésdaráltból készült Juicy Lucy volt: azaz 150 grammos húspogácsa (ízesítve), amiben egy darab cheddarsajtot rejtettem. Mindenki talált magának megfelelőt.

 

Juicy Lucy burger

Ilyen egy jó juicy lucy burger! (Forrás)

 

Az újratervezésről egyébként mindig ez a kisfilm jut eszembe:

 

 

Egy szó, mint száz: a menütervezésben is nagyon fontos a rugalmasság! Szeretnél néhány tippet a hamburgerekkel kapcsolatban? Itt csemegézhetsz!

 

Tetszett a bejegyzés? Köszönöm ha megosztod és nyomsz egy tetszik gombot is vagy itt, vagy a facebook oldalunkra!