Csirketraktoooooor?? Az meg mi? Egy traktor, amit csirkék vezetnek? Mire lehet jó? Merülhetett fel Bennetek, mikor a múltkori bodzaszörpös vendégposztban említettem, hogy Lizáék ilyesmit csinálnak éppen. Azaz bocsánat, ez Liza férjének: az aranykezű Csabának a legújabb projektje.

 

És hogy mi fán terem egy csirketraktor? Íme:

 

A történet ott kezdődött, hogy Lizáék vidék(ebbre) költöztek, és sok-sok egyéb dolog mellett úgy döntöttek, hogy szeretnének a gyerekek kedvéért csirkéket is tartani. De nem ám csak úgy egyszerűen, kicsapva őket a kertbe vagy egy szimpla csirkeólban!

Addig kerestek, kutattak, amíg nem találtak egy olyan megoldást, ami esztétikailag is a legszebb volt, hiszen már így is olyan sok munkát fektettek az új házuk kicsinosításába (Liza például gyönyörű bútorokat készített, régi bútorokat felújításával, de ott vannak például a magaságyásaik, vagy a kerti hinta – remélem megoszt még velünk képeket majd ezekről a dolgokról is.)

 

Így esett a választásuk a pinteresten található “chicken tractor” elnevezésű speciális “csirketároló járgányra”

 

 

Valljuk be, ez gyönyörű!

 

Én simán elfogadnám gyerektároló eszköznek is! De Liza nem Liza lenne, ha nem oldotta volna meg szinte fillérekből ezt a projektet! Azaz az alapanyagainak a beszerzését, mert ezt a csodát, ahogy már említettem, a férje: az egyszerűen mindenhez értő Csaba készítette.

 

Mik voltak a hozzávalók?

  • egy csomó régi, kidobott bútor, amit Liza a kerület lomtalanításán szerzett
  • 1 tábla OSB lap
  • pár léc
  • háló

 

 

Amint látjátok, a csirketraktornak vannak kerekei. Ennek  – értelemszerűen – az a funkciója, hogy ide-oda mozgatni lehessen a kertben.

 

 

A házikó aljában van egy kihúzható tálca, hogy “le lehessen csapatni a csirkesz…” azaz ürüléket 😀

 

 

A szellőzők szintén lomizott szekrényajtók.

 

 

Az ajtó két gyerek rácsos kiságyvég, ezek is lomtalanításból

 

 

A festés is gyönyörű!

 

 

A tojásokat a felnyitható fedélen keresztül lehet kivenni.

 

Ha már a kertben található szépséges dolgokról meséltem, nézzétek meg a fenti kép bal oldalán a zöld esővízgyűjtőt!

 

 

Az első csibék már be is költöztek 😀

 

    

 

A kertben így bárhová könnyedén odébb gurítható a csirketraktor!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

 

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!