Otthon laksz a szüleiddel és a levetett ruhák varázsütésre mindig tiszták lesznek? Szoktál azon gondolkodni, hogy hogyan kerülnek a ruhák a szekrénybe? Gondolom, nem túl gyakran 😀 Hiszen annyi minden más is történik a világban!

 

Ám, ha csak egy kicsit odafigyelsz, jelentős változás állhat be a családi életetekben és a „közhangulatban”.

 

Te hogyan szabadulsz meg a nap végén a ruháidtól?

 

A szobádban veszed le őket és fürdőköpenyben mész a fürdőbe, vagy a fürdőszoba padlóján kötnek ki az aznapi ruháid, amit jobb esetben végül bedobsz a szennyestartóba?

 

Gondolj bele, mi történik ezután:

 • anyukád felszedi a földre ledobott göncöket
 • beteszi a szennyesbe
 • majd valamikor szétválogatja színek, esetleg a szennyeződés mértéke szerint
 • Közben morgolódik, mert a fele ruha nem is koszos, csak lustaságból került a szennyes tartóba, de már mindegy is, mert átvette a többi ruha szagát, így mehetnek a mosásba
 • beteszi a mosógépbe, mosószert adagol, elindítja
 • kitereget
 • leszedi a megszáradt ruhákat
 • kivasalja őket és még a helyükre is viszi: igen, a Te szekrényedbe, fiókodba.

 

teregetett ruhák

 

Mit gondolsz, neki nem lenne kedve e helyett inkább:

 • TV-t nézni?
 • Elolvasni egy magazint vagy könyvet?
 • Kiruccanni a barátnőivel egy italra?
 • Esetleg egy spontán randi a férjével?
 • Kipróbálni egy új receptet és főzni valami istenit?
 • Vagy mindenekelőtt egy kis időt tölteni pluszban Veletek (a gyerekekkel)?

 

Szerinted?

 

Hiába gondolod, hogy ő már egy őskövület, meg az anyáknak ez a dolga, DE ő sem nagyon különbözik Tőled, ő is szeretne sokkal több ÉNIDŐT, hogy megválaszthassa, hogy mivel szeretne foglalkozni a szabadidejében és szeretne néha egy kicsit kikapcsolódni. Csak abban különböztök, hogy neki nem nagyon van választása, hiszen ha ő nem mossa ki a ruháitokat, akkor ki csinálja meg? Közben meg, meg is szólják, hogy elhanyagolja a gyerekit, a családját. Most nem akarok valami feminista dumával jönni, de egy férfit nem szólnak meg ugyanezért…Na mindegy is, térjünk vissza a felvetéshez:

 

Mi lenne, ha kipróbálnál egy trükköt?

 

Mondjuk, mikor leveszed a ruháidat, megnéznéd, hogy:

 • Tényleg piszkos? Van rajta folt?

Utána megszagolhatod és ha túlélted, akkor mondjuk nem is olyan használt az a pulcsi, esetleg a nadrág sem, de az is lehet, hogy a póló is megúszta….

 • Nagyon büdös? Mehet a szennyesbe!

Azért érdemes elgondolkodni ezen. Mert oké, hogy a kamaszok, fiúk többet izzadnak (amúgy ez nem igaz, mert a lányok is éppen annyira izzadnak, sőt a felnőttek is), de ez nem jelenti az, hogy izzadságszaggal kell befejezni a napot, főleg nem a 48 órás védelmet ígérő dezodorok korában. Talán nem megfelelőek a tisztálkodási szokások?

 

Nem, nem gondolom, hogy Te ilyen vagy, de előfordulhat MÁSOKNÁL… 😉

 

Indítsuk a reggelt mosakodással, a hónalj se maradjon ki!

Felejtsük el az Axe reklámokat, a Z formájú sprayzéssel (ez de hülyén néz ki, szóval fonetikusan “sprézés”) együtt! Használjunk inkább golyós dezodort, vagy sticket, a pumpás is oké, ha a tényleg hónaljba fújjuk! Mert a gond ott kezdődik ha mindenhová jut, csak oda nem , ahová kellene!

Mi legyen a tesióra után? Nálatok szokás megmosakodni? Mert van ahol ciki, tudtad?  Hát szerintem sokkal gázabb, ha a másik nembe tartozók húzzák az orrukat, mert büdösek vagyunk….És az is lehet, hogy mi még csak nem is érezzük! Nem egyszerűbb egy kis törölközőt tartani a tornazsákban, meg egy deot? (este azért ne felejtsd el kicsit kitenni szellőzni, hogy ne rohadjon bele, mármint a törcsi, nem a dezodor 😀 )

 

Na szóval, a pólót sem kell egyből mindig a szennyesbe dobni.

 

Igen, de mi legyen a használt ruhákkal? Mondjuk, a nadrág a levétel után mehet egy napra a szék támlájára, a pulcsi egy szobainasra, a pólót meg tedd vállfára és akaszd ki a kertben/teraszra/erkélyre pár órára és utána olyan lesz, mintha nem is lett volna rajtad! Másnap fogd meg és hajtogasd össze őket…azt meg hogy kell? Hát ne így 😀

Így már több értelme van:

 

De akár maradhat  a hagyományos hajtogatás is. De a lényeg! A hajtogatás előtt fogd meg a póló vagy pulcsi alját, rázd meg erősen és szépen kisimítva fektesd le. A kezeddel, tenyereddel simíts rajta párat, szinte kivasalod vele, majd tedd a szekrény egy olyan polcára/sarkára stb., amit erre az esetre rendszeresíthetsz: a már egyszer használt, de nem koszos ruhák helye. Pár nap múlva újra felveheted őket.

 

De a tömegközlekedés…!

 

Akkor nem szívesen ülsz a kanapéra vagy az ágyadra sem abban a nadrágban, nem igaz? Ha hazaérsz, öltözz át „játszósba” (pl. melegítő stb., kényelmesebb viselet is), és utána egy másik nap megint felveheted a farmert mondjuk, hiszen megint a tömegközlekedést használod. Viszont ha csak ledobod a földre, akkor olyan lesz, mintha a kutya szájából rángattad volna elő, kinek van kedve újra felvenni? Ezért figyelj csak egy kicsit arra, hogy mi történik, ha megszabadulsz a ruháidtól, egy pár perces tudatosság, nap, mint nap: már egy jó kezdet, később egyre több mindenre kell odafigyelned, ha belépsz a Nagybetűs Életbe. Tudtad, hogy ha valamit 21 napig csinálsz, az szokásoddá válik? Csak addig kell kibírni valahogy… 😀

 

FUJJ, de a póló érintkezett a bőrömmel!!

 

Ja. Ezek szerint mindennap tiszta törölközőt veszel elő. Lecseréled az ágyneműt, mert érintkezett az arcoddal, lábaddal, kézfejeddel. (Amúgy tényleg van aki így csinálja, de légyszi ezt most ne vedd felhívásnak keringőre, mert anyukád nem fog engem megdicsérni, hogy ilyen ötleteket adok… Hát én is hülyét kapnék, ha ennyit kellene mosnom, de akinek belefér a saját háztartásában az idejébe – és pénzébe -, tegye nyugodtan!)

 

Miért érdemes egy kicsit odafigyelni és szokássá tenni, hogy ne csak úgy ledobáld a ruháidat?

 

 1. Ha anyukád egy idő múlva észreveszi, hogy odafigyelsz, sokkal jobb lesz a kedve
 2. Ettől az egész család hangulata is megváltozhat
 3. Lehet, hogy mivel nem kell mindennap mosnia, még arra is ideje lesz, hogy süssön Neked valami finomat
 4. A megspórolt energia- és vízdíjat lehet, hogy átutalja a pénztárcádba
 5. A ruháid is tovább fogják bírni
 6. Háááát, előbb vagy utóbb neked kell magadra mosnod, és akkor áldani fogod a nevedet, hogy hamarabb szokásoddá vált, hogy nem növeled feleslegesen a szennyes tartó tartalmát!

 

Önálló háztartás

Eljön az idő, amikor önállóan kell háztartást vezetned

 

Erről eszembe jutott egy komment, amit olvastam:

 

„Egy haverom akkor ismerkedett meg a mosógéppel, amikor elfogyott az összes tiszta alsónadrágja. Előtte minek?”

Nemsokára eljön az idő, amikor belépsz az önálló háztartás útvesztőjébe, ne bonyolítsd túl magadnak az életedet! És ha lehet, már most gyakorolj és anyukád hálás lesz érte! Ha nagyon nagyot akarsz alakítani, akkor mondd neki, hogy bedobsz egy adagot TE a mosásba, de aztán ne lepődj meg, ha előveszi a lázmérőt 😀

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

 

Szeretnéd tudni, hogy hogyan moss és teregess nedves időben, amíg még nem megy a fűtés? Ide kattintva kaphatsz néhány tippet>>