Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogy sok mindent készítettem már táblafesték felhasználásával. Íme még 5 praktikus ötlet,  hogy neked is megjöjjön a kedved ehhez a technikához:

Táblafesték a spájzban:

 

Említettem már, hogy mókus vagyok, és akkor halmozok fel készleteket, amikor olcsóbbak. Na de hogyan lehet észben tartani, hogy mi is van otthon?

A spájzajtó egy részét lefestettem táblafestékkel, és ide húzom a strigulákat krétával. Itt vezetem például a lekvárkészlet alakulását, és a tésztákat is.

Régebben volt, hogy az agyam valami különös oknál fogva ráállt a spagettire, és mindig mikor láttam akciósan, vettem 1-2 csomaggal. Aztán egyszer csak nem volt itthon más fajtájú tészta, csak ez.

Ettetek már káposztás spagettit? Én igen, elég fura, nem ajánlom! 😛 Ezután annyira beleégett az agyamba, hogy ilyenre nincs szükség, hogy sose vettem, így egy idő után meg elfogyott és nem volt egy se. Jártam így fűszerekkel is, gyümölcslével, stb.

Ezért jó, ha feljegyzed a készleteket, és mi lenne jobban kéznél, mint a kamraajtó?

 

sdc18509

 

Táblafesték a konyhaszekrényben:

 

Ha van sok egyforma csavaros tetejű üveged (nálunk az instantkávés szaporodik gombamódra), akkor tarthatod bennük az alapanyagokat. Mivel ugyanolyanok, szépen mutatnak a polcon, csak hát nem biztos, hogy olyan könnyű megkülönböztetni őket.

Cukor, liszt, búzadara, zsemlemorzsa, mazsola, kukoricadara, rizs, stb. , én ezeket tárolom bennük. Persze nyilván nem a rizst és a mazsolát szoktam összekeverni, de például a búzadarát és a zsemlemorzsát már közelebbről meg kell néznem.

Nem szeretem a felbontott zacskókban tárolni ezeket, mert kiborulnak, beszívják a levegőből a párát, belemennek a bogarak… Ha levakarod az üveg eredeti papírját, és festesz rá egy kis címkét táblafestékkel, akkor könnyedén rá tudod írni, hogy melyikben mi van, sőt akár azt is, hogy mikori.

 

Táblafesték a konyhában/előszobában:

 

Erre felírhatod a napi vagy heti menüt, hogy mindenki tudja mire számítson. Fontos dolgokat is ráfirkanthatsz, pl. ha reggel magaddal kell vinned valami fontosat, vagy egy csekknek közeleg a fizetési határideje, vagy egyszerűen csak cuki üzeneteket egymásnak.

Ha albérletben laksz, akkor persze nem nagyon illik a falat összefesteni, de erre is van megoldás. Egy nagyobb, vastagabb kartont is simán lekenhetsz krétafestékkel, felakasztod valahová, és máris van krétatáblád.

sdc16571

 

Táblafesték vendégváráskor:

 

Pár régi CD-t/DVD-t kenj át a krétafestékkel több rétegben, így menő poháralátétet kapsz. Kettő az egyben: nem csak óvja a bútort a foltoktól, de a neveket is ráírhatjátok krétával, így mindenki tudni fogja melyik az ő pohara.

Táblafestékes ajándék:

 

Jópofa SK ajándék, egy teljesen sima bögrét (150-200 Forintért már kapható) fess körbe a festékkel, de ne teljesen a tetejéig, egy pár centis sávot hagyj ki, ahol majd inni lehet belőle. Mellékelj hozzá egy krétát, csomagold be szépen és kész is a kreatív ajándék.

Egyelőre ezek jutottak eszembe, ezeket használom én is otthon, a tésztatartóról már írtam itt.

Táblafestékes tésztatartó

Táblafestékes tésztatartó

 

Ha van valami ötletetek, írjátok meg bátran, ha tudjuk ki is próbáljuk!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!