Szeretjük a munkaszüneti napokat igaz? Mostantól még jobban fogjátok várni őket, mert megosztok veletek egy “titkot”. Ilyenkor a boltok kénytelenek felpörgetni kicsit a készlet fogyását. Gondoljatok bele, hogy 1 teljes nap kiesés mennyi megmaradt árut jelent.

 

Érdemes a zárvatartás előtti és utáni napon nyitott szemmel járni!

 

Nem tudom a fővárosban ez mennyire működik, de nálunk szinte minden boltban kincsekre lehet lelni ilyenkor. (Kivéve a Pennyben, náluk soha még semmilyen lejárós/leolcsózott dolgot nem találtam) Leginkább a zöldség-gyümölcs amit szeretnének ilyenkor kipaterolni, de sokszor találni husit, tejterméket is. Ha van mélyhűtőtök, ilyenkor durván be lehet tárazni. Apropó, tudod, hogy mi az amit nem érdemes lefagyasztani?

 

Nézelődjetek, keressétek a matricázott termékeket (legtöbbször narancssárga, sárga színű, messziről virít).

 

Az igazi aranybánya a többnapos ünnep, olyankor aztán csak kapkodom a fejem és erősen gondolkodom, hogy mi fér bele a menübe és minek lenne hely a fagyasztóban. Azért csak okosan, ha rátok romlik az akciós cucc, azzal nem spóroltok! Épp ellenkezőleg: pénzt dobtok ki az ablakon!

Szombaton csak kenyérért ugrottam be a Lidlbe, nézelődni se nagyon volt időm, de mégis szemet szúrt egy doboznyi padlizsán, felette nagy narancssárga cetli hirdette, hogy 249 helyett most darabja 99 Forint, csak valaki vigye már el őket, nehogy ránkrohadjon. Szép fényesek voltak, jó nagyok, úgyhogy a legszebb három hazajött velem. Kettőből rakott padlizsán lett, a maradék egy darab pedig padlizsánkrémként végezte.

 

Hétfőn több időm volt, így – barátnővel felszerelkezve, de Férjet szigorúan hátrahagyva, mert nem bírja az ilyeneket – vadászatra indultam.

 

Azt hiszem az alábbi kép önmagáért beszél, de azért le is írom a lényegesebbeket:

  • Másfél literes tej 120 Forintért, így literje 80 Forint. Nekem napi 2-3 pohár is lecsúszik, úgyhogy gyorsan fogy, de ha mégsem elég gyorsan, akkor készülhet belőle tejbegríz, tejberizs, puding, palacsinta
  • Bőrös kacsamell filét is vettem négyet, mert 1487 Forint volt kilója, egy ilyen különlegesen finom húst ennyiért nem szabad otthagyni!
  • Aminek pedig a legjobban örültem: 850 Forint volt a csirkemellfilé kilója! Igen, filé! Ennyiért a csontos is megérné, de így szinte ajándék.

 

Sajnos” annyira teltház van most a fagyasztómban, hogy 7 kilónál többet nem mertem elhozni. Hazaérve őrült porciózásba kezdtem és szépen sorban ment mindenki a mélyhűtőbe.

A végén úgy kellet berugdosni a fiókokat a helyére, az ajtót pedig még most is félve nyitom ki, de nagyon megérte!

 

Mind féláron, vagy még annál is olcsóbban!

Mind féláron, vagy még annál is olcsóbban!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.