A sztorimban már említettem, hogy ennek a blognak a létrejöttének a gondolata akkor fogalmazódott meg bennem, amikor rájöttem, hogy elrepült az idő és a legnagyobb fiam jövőre egyetemre megy, ráadásul külföldre. A kérdés az, hogy fel van-e készülve arra, hogy kirepüljön a családból?

 

Mit tud a Nagybetűs Életről?

 

És milyen az egyetemisták élete? Mit esznek például? Olvasgatni kezdtem és közvéleményt kutattam, és az eredmény nem igazán nyugtatott meg. Legtöbbjük otthonról hozza az ételt, ami aztán keddre elfogy, utána jön a kínai leves+ropi és pirítós vagy a méregdrága fornetti, büfé és társaik. Hó közepére elfogy a zsebpénz és a készlet is. Szinte semmi finomság nem fér bele a büdzsébe.

 

 

De mi azt mondjuk: le az olcsó kínai levesekkel!

 

Hiszen egyetemistaként is lehet jól élni kevés pénzből is, jókat enni! Ezért vagyunk mi itt Liával, hogy megkönnyítsük a dolgotokat. Megosztjuk Veletek a tapasztalatainkat a spórolás, beosztás, vásárlás terén. Folyamatosan kutatjuk az új dolgokat, trendeket, kipróbálunk olyan tippeket és praktikákat, amiket eddig nem használtunk és az interneten keringenek. Csak olyan dolgokat osztunk meg, amik valóban működnek.

 

De ha itt olvasgattok, rengeteg ötletet meríthettek, hogy ne kelljen soha többé ráfanyalodnotok az olcsó zacskós levesekre.

 

Tanácsot adunk a szülőknek is, hogy mit hogyan készítsenek elő, fagyasszanak vagy tartósítsanak más módon. A mi szüleink még birtokában voltak ennek a tudásnak, a mostani szülők egyre kevésbé, de ez természetesen nem az ő hibájuk. Rengeteget dolgoznak, alig főznek otthon, mert mindenki intézményesített.

 

Megtanítunk Benneteket főzni is.

 

Hogy bebizonyítsuk, hogy nem bonyolult, videókat készítünk, melyeken a középső, 11 éves fiam mutatja be, hogy például milyen egyszerű házi pizzát csinálni. Vagy zsemlét. Vagy milyen a tökéletes tojásrántotta, tükörtojás. Vagy millió más dolgot. És nem, még ő sem tudja ezeket, de most megtanulja, egyrészt azért, hogy Nektek segítsen, másrészt, mert 9 év múlva ő is elköltözik 😀

 

Hogy a főzésen kívül még miről lesz szó?

 

 

Érdemes ezt a bejegyzést eltenni a könyvjelzők közé, mert ahogy töltjük tartalommal a blogot, idelinkelünk mindent, hogy könnyen megtalálható legyen később is!