Míg a facebookon megy a poénkodás az áprilisi hóról és legfeljebb egy kis bosszankodással figyelték sokan a városokban ezt a nem szokványos időjárást, vidéken komoly problémát okozott a nem várt hideg és fagy.

 

Egyből megjelentek a mémek a közösségi portálokon

 

Még az egészen kis kertek gazdái (mint mi) is szomorkodtak az elmúlt két napban,

 

…és aggódva figyeltük, hogy mi lesz a már előbújt terméssel vagy a gyümölcsfákkal, és el tudom képzelni, hogy a nagyobb gyümölcs- és zöldségtermesztők (tehát akik ebből élnek) milyen erőfeszítéseket tettek meg azért, hogy megvédjék a hajtásokat, rügyeket, virágokat.

Az ilyen jellegű áprilisi “tréfa” nem csak hazánkban okoz problémát, hanem Franciaországban is előfordul. Titouan Rimbault fotóművész csodálatos képeket készített Chablis-ban (Fr), a William Fevre borászatban, ahol tűzgyújtással és permetezéssel próbálják megóvni a szőlőtőkéket.

 

(via player.hu)

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!