Mi az a quesadilla? Tulajdonképpen egy mexikói „melegszendvics”, tortillalapból, amibe egy csomó finomságot teszünk – főként sajtot – és addig sütjük, amíg a tortilla ropogós nem lesz, a sajt meg szinte kibugyog belőle.

 

Készíthetjük egy tortillalap félbehajtásával, de akár 2 lap közé is tehetjük a hozzávalókat, melyeket szabadon választhatunk és csak a képzeletünk szab határt, de lehet akár nagyon egyszerű is a „töltelék”.

 

Készülhet serpenyőben vagy sütőben….vagy akár a gofri sütőnkben is!

 

Azt hiszem ennél egyszerűbb verzió nem is létezik. Ehhez csak egy olyan gofrisütő kell, ami “szívecskemintás” gofrit készít.

A kép forrása: https://www.rdshop.hu

 

Ráadásul láncfőzésnél is jól jöhet ez a recept, hiszen elég kicsivel több csirkemellet sütni roston előző nap, és a maradék másnap tökéletes lehet ehhez a fogáshoz.

 

Én is így tettem.

 

Akciós volt a csirkemell, így nagyobb adagot vettem. Egy részét feldolgozva eltettem a mélyhűtőbe (a gyerekekkel paníroztunk egy nagy adagot, majd a “nyesedéket” félretettük tacohoz valónak és thai csirke currynak stb.), egy nagyobb adagot pedig szeletekre vágtam és rögtön megsütöttem egy kis vaj és olaj keverékén: sóval, borssal, fokhagymaporral és kakukkfűvel fűszerezve.

 

Ebből ettünk aznap este, egy kis adagot félretettem, a többit porciózva betettem a mélyhűtőbe. Ha tudom, hogy egyszer  nehezebb napom lesz másnap, akkor előveszem előző este, majd aznap kész is a roston sült csirkemell (mikróban melegítve ugyanolyan lesz, mintha frissen sült volna).

Láncfőzéssel spórolj időt a konyhában!

A kis adagból pedig csirkés quesadilla készült, a hűtőben található egyéb maradékok felhasználásával:

  • Reszelt trappista sajt
  • Lapkasajt (ez elhagyható)
  • Fehérbab chilis szószban (bármivel helyettesíthető)
  • Felkockázott csirkemell
  • Tejföl, fajitas fűszerkeverékkel (házi készítésű, de lehet használni bármilyen mexikói ihletésű bolti keveréket is)
  • Tortilla lapok (hamarosan megosztok veletek házi tortilla receptet is, amiből kiváló nachos is készíthető)

 

Ezek voltak a hűtőben a gofrisütőben süthető csirkés quesadillához

 

Elkészítési mód:

  1. Bekapcsolom a gofrisütőt
  2. Egy tortilla lapot megkenek a fűszeres tejföllel
  3. Majd rápakolom a hozzávalókat, a lényeg a sok-sok sajt
  4. És ráhelyezekegy másik, tejföllel megkent tortillat
  5. Az egészet a forró gofrisütőbe helyezem
  6. És készre sütöm.

 

Csak a képzeleted szabhat határt, hogy mit teszel bele! Hűtőkészlet kisöpréshez is jó recept!

 

Ha nehezedre esne a megtöltött lapokat a sütőre helyezned, mert túl puha a tortilla, akkor úgy is készítheted, hogy egy megkent lapot teszel a gofrisütőre, majd rápakolod a hozzávalókat, befeded a másik megkent lappal és akkor zárod rá a sütő tetejét.

Az eredmény ropogós tortilla, mely a gofrisütő miatt mintát is kap, és magába zárja a megolvadt sajtot, mert lezárja  alapok széleit!

 

Isteni és nagyon gyorsan elkészül! Próbáljátok ki!

 

Ahogy kettévágod, kibugyog belőle az isteni olvadt sajt, és ennek az ételnek az elkészítésében az a legnehezebb, hogy meg kell várni, hogy kicsit kihűljön

 

Ha tetszett a recept, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

 

Érdekelnek házi praktikák? Gyere és lájkold a  a facebook oldalunkat!