Nagybevásárlás vagy nagy bevásárlás? Persze, a magyar nyelvtani szabályok szerint külön írandó, de a nagy bevásárlás így leírva számomra mégsem fejezi ki azt a cselekvést, amikor elmegyünk és csinálunk egy „nagybevásárlást” 😀

 

Ti mikor szoktatok járni?

 

Sokaknak erre csak hétvégén van ideje, ilyenkor aztán felkerekedik a család és sokszor fél napjuk is rámegy, mire minden üzletet körbejárnak. A gyerekek már fáradtak, éhesek, és a férjek is hisztiznek (na, ezt kikérnék maguknak, mi az, hogy ők hisztiznek), szóval idegesek, gyorsan végeznének, sürgetik a háziasszonyt, aki azt se tudja hová kapjon.

 

 

Nem írt listát vagy ha igen, akkor az otthon maradt, de az is mindegy, ha ott van, mert a gyerekek ezt akarnak, meg azt és még amazt is. Idegölő, igaz? Arról nem beszélve, hogy soha nem sikerül a jó sort kiválasztani, amit sem a férj, sem a gyerekek nem díjaznak

 

De azért maradj a sorban, amit választottál:

 

Én viszont egy másik megközelítésbe helyezem a bevásárlást

 

Legyen pihentető, amennyire csak lehet! Egy élmény, ami után annyira örülünk, mintha megennénk egy tábla csokit 😀 (Igen, van ilyen, főleg, ha kifogunk valami jó akciót 🙂 )

Először is: a gyerekek nem jönnek velem. Ha csak nem egyedülállóként neveljük őket, akkor van egy apukájuk. Ő miért ne maradhatna otthon velük, amíg mi elmegyünk a boltba? És nem, nem csak leugrunk a sarki közértbe, hanem jól megtervezetten, egy valódi beszerző körutat állítunk össze.

Bízzuk nyugodtan az apukákra a gyerekeket!

 

 

Ha már egyszer nekivágunk, sokkal jobb, ha egy barátnővel tesszük!

 

Nem csak a boltban való flangálás lesz sokkal élvezetesebb, de az egész nagy bevásárlás téma is sokkal egyszerűbb, ha nem egyedül próbálunk kiigazodni az üzletek heti ajánlatai között.


Alakítsatok Ti is “akciócsoportot” a barátnőiddel!

 

  • Válasszatok ki több üzletet, amikbe szoktatok járni, amik közel vannak hozzátok és egymáshoz is, jól megközelíthetők stb. Nem kell minden héten ugyanazokba az üzletekbe menni, lehet akár több különböző „bevásárló útvonalat” is megtervezni
  • Beszéljétek meg, hogy melyik üzlet akciós újságját ki nézi. Ha szoktatok háztartásról dumálni, akkor valószínűleg azt is tudjátok, hogy van-e glutén vagy tej érzékeny valamelyikőtök családjában, vagy mit szerettek és mit nem. De legalábbis főbb vonalakban tudtok egymásnak szólni, ha pl. akciós a bacon 😀 Mindenesetre sok idő megspórolható azzal, ha nem Neked kell minden akciót fejben tartani.

 

Én ezért szeretek Liával vásárolni menni, mert ő olyan újságokat is átlapoz, ami hozzánk nem érkezik meg. Írjatok listát, amit aztán duplán használhattok, és az is vicces lehet, ha kicserélitek őket, hogy a másik csekkolja, hogy nem vesztek-e utána valami fölösleges dolgot, ami nincs a listátokon.

 

Ha az apák vállalták a gyerekfelügyeletet, akkor indulhattok is és együtt elvégezhetitek a heti nagy bevásárlást. Közben van idő csacsogni is és senki nem fog sürgeti, ha körbejárjátok a boltot.

 

Férfiak és nők a boltban - ez a különbség

Férfiak és nők a boltban – ez a különbség 😀

 

Azért is jó közösen boltba menni, mert ha összevonva fizettek, akkor plusz akciókat is igénybe vehettek.

 

Például ha van valamelyikőtöknek olyan kuponja, ami egy bizonyos összeg felett visszatérítést ad, vagy például egy bankkártya akció, de nem tudná egyedül kihasználni, mert nem érné el a vásárlás összege a határt, akkor ha együtt fizettek, akkor mindketten nyertek. Nálunk már fordult elő olyan eset így, hogy a végén az jött ki, hogy még Lia kapott azért pénzt, mert az üzletben vásároltunk, kvázi neki fizetett a bolt, mint egy igazi kuponzsonglőr 😀

 

Persze sokkal jobb lenne egy kávézóban találkozni és nyugodtan beszélgetni, vagy beülni egy pohár borra egy este, de egy nyugodt bevásárlás (amikor nem sürgetnek a férjek és nem követelőznek a gyerekek) is felér egy wellness hétvégével néha.

 

Ha a férjek nem bevethetők valamilyen oknál fogva, akkor az is megoldás, hogy egyszer te vigyázol a barátnőd gyerekeire és ő vásárol be nyugalomban, máskor meg ő bébiszitterkedik és te mész boltba, és ilyenkor vásároltok egymásnak is. Ez azért jó, mert így a barátnőd biztos nem vesz neked valamit, amit megkíván 😀 és fordítva. Ráadásul a gyerekek, ha együtt játszanak, kevésbé nyúznak, mintha csak maguk lennének vagy a testvérek egymás között.

 

Ha nincsenek Veled gyerekek, akkor nem csak végig akarsz rohanni a bolton, hanem észreveszel olyan akciókat is, amit egyébként nem, és bár lehet, hogy a végén veszel olyan dolgot, ami nem volt a listádon, de az nem csoki, gumicukor vagy egy gyerekújság, valamilyen felesleges kacattal ami akkor történik, ha a gyerekek ott vannak -, hanem olyan alapanyag, amit egyébként is felhasználnál, csak most sokkal olcsóbban beszerezhetted.

 

Akkor se rettenj meg, ha például teli lenne a mélyhűtő!

 

Hozd el nyugodtan azt a két csomag lapockát vagy darálthúst, otthon egy kis időbefektetéssel készíthetsz belőlük házi konzervet! Milyen jó lesz elővenni egy rohanós napon majd! Vagy ha éppen későn érnél haza a bevásárlásból, nem lesz időd főzni és csak kinyitsz egy ilyen konzervet és kész is a vacsora, még a férj sem moroghat, mert sokáig maradtál el!

 

Mennyi időre van szükséged ehhez?

  • Pár perc alatt elmosol 3-4 befőttesüveget
  • utána 15 percre bedobod a mikróba csírátalanítani,
  • közben feldolgozod a húst – kb. 10 perc alatt összevágod mondjuk pörköltnek, darált húsnál még egyszerűbb a dolog
  • félig megfőzöd, beleöntöd az üvegekbe,
  • beteszed a lábosba vagy kuktába és kész.

 

Erről itt olvashatsz részletesebben: Hogyan készítsünk otthon húsos ételekből házi konzervet

 

Ha tetszett a bejegyzés vagy hasznosnak találtad, köszönöm, ha megosztod. Szeretnél tovább praktikus tippeket? Gyere és lájkold a facebook oldalunkat!