Az idei első bejegyzés arról szólt, hogy hogyan legyen az idei évünk jobb, mint a tavalyi, és ebben említettem, hogy a facebook oldalunkon korábban megosztottam az egyik bloggertársunk bejegyzését, melyben a Kevesebb/Több listáját osztotta meg velünk Andrea a Girl Power! blogban. Annyira megtetszett nekem is, hogy elhatároztam, hogy megírom a sajátomat.

 

Persze azóta hónapok teltek el, mint ahogy szokott 🙁

 

Ha van kedved, itt elolvashatod a cikket:

https://nagybetuselet.cafeblog.hu/2018/01/09/igy-legyen-jobb-az-idei-eved-mint-a-tavalyi/

Ám nem akarok magamnak szemrehányást tenni, hogy ezt vagy azt miért nem csináltam meg korábban – a múlton úgysem változtathatunk. Ám a jelenlegi hozzáállásunkon igen, ezért nincs több kifogás, elkezdem az én listámat. Az eredeti ötlet Ildikótól származik, az övét is érdemes megkukkantani, sok inspirációt lehet belőle meríteni.

 

Ahogy leültem a gép elé, egyből az jutott eszembe, hogy erre nekem most nincs időm.

 

Nem tudok mindent összeszedni, átgondolni, és ha tökéletes munkát akarok végezni, akkor most egyszerűen nem szabad nekiállnom. Ám mindig ez történik. A végén soha nem lesz minden körülmény megfelelő.

Így az első pont lehetne is az:

 

TÖBB első lépés / Kevesebb tökéletességre való törekvés

 

Ezt gondolom nem kell magyaráznom. A kevesebb mindig több, mint a semmi. Ha nem is jól látunk neki valaminek, az már akkor is több, mintha nem tennénk semmit. Ez vezérel most ebben a listában is.

Sőt, ha túl sok minden van egy listán, akkor nálam ez hátráltató tényező, mert azt mondja az agyam, hogy ezt úgyse tudom mind betartani. Így elkezdem pár dologgal, aztán ha azokat sikerül betartani, akkor bármikor tehetek még bele újabb dolgokat.

 

 

Második pont:

 

Kevesebb álmodozás – Több cselekvés.

 

Tehát ha valamit eltervezek fejben, akkor azt nemcsak le kell írnom, hanem ki is kell pipálnom. Nagyon sok ötletem van, de nem jutok el legtöbbször a megvalósításig (lásd első pont hibája). Akkor meg csak elvesztegetett idő volt az álmodozás!

 

Célokat tűzök ki, amiket felbontok részfeladatokra. Visszatérve az előző cikkben említett számmisztikához: amit 2018-ban megteszünk, az állítólag visszaköszön a következő években. Mi van, ha tényleg igaz?

 

Kevesebb böngészős könyvjelzőzés – Több feldolgozás

 

Rengetegszer teszek könyvjelzőt egy érdekes cikk mellé azzal a felkiáltással, hogy most nem érek rá, de majd később elolvasom, megtanulom, megfőzöm-sütöm, írok róla! Aztán persze semmi nem történik, soha többet nem megyek vissza az adott oldalra.

 

Úgy döntöttem, hogy mostantól addig nem barangolok céltalanul a neten, amíg nem abszolválom a már meglévő könyvjelzőket. Persze lehet, hogy egy csomó törlésre kerül, mert már nem aktuális, de biztos sok dolog újra inspirálni fog.

Ezt már el is kezdtem és egy csomó inspirációt szereztem közben. Sokat le is mentettem a gépre – na kezdődik megint elölről: lehet, hogy soha nem fogom őket kipróbálni stb.? Így ezt is figyelembe kell vennem, úgyhogy a gépemben is rendet kell tennem.

 

Még valami: Kevesebb spórolás – Több bevételnövelés.

 

Tudom, hogy a blog legnagyobb része pont arról szól, hogy hogyan és mivel spóroljunk. De ha mindig arra koncentrálok, hogy hogyan ne adjak ki pénzt, akkor a vonzás és körforgás miatt nem is fog érkezni extra bevétel, ami viszont az élet szebbé tételéhez szükséges.

 

Így persze ezentúl sem leszek pazarló és tartom az elvet, hogy amit olcsóbban meg tudok szerezni, azt miért venném meg drágán, de ahelyett, hogy állandóan azon gondolkodnék, hogy min tudnék még spórolni, – mint valami sport – inkább arra koncentrálok, hogy hogyan tudnám hatékonyabbá tenné az életemet (akár házimunka és főzés terén), hogy több időm maradjon a bevétel növelésére.

 

Egyelőre ezt a 4 dolgot írtam a listámra. Nektek mi kerül rá?

 

Ha szeretnél további tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!