Most vasárnap kezdődik az év – számomra – legszebb időszaka: Advent, az örömteli és meghitt készülődés ideje, mely majd Szentestében és a karácsonyi ünnepekben teljesedik ki. De mivé változott ez az ünnep az elmúlt évtizedek alatt? Őrült hajsza, tömött üzletek, éjszakába nyúló ajándékcsomagolás, sütés-főzés, melynek eredményeként a szülők – főleg az édesanyák nagy többsége – hullafáradtan, kissé kényszeredett mosollyal az arcukon szemlélik 24-én a gyermekek örömét, és azon gondolkoznak, hogy milyen jó is volt gyermekkorukban, amikor még élt az a bizonyos varázslat, és önfeledten tudták ők is élvezni az adventet.

 

Hogy hogyan tartsuk meg ezt az időszakot és ünnepet békésnek, szeretett teljesnek,

 

….mit tegyünk, hogy ne változzon át egy őrült hajszává, aminek a végén az anya és/vagy háziasszony 24-én este kimerülten rogyjon a díványra és semmi karácsonyi hangulata ne legyen már? A DEJA VU Világ megálmodója, Hegedűs Eszter kért fel, hogy írjak erről a témáról egy kis karácsonyi bejegyzés sorozatot, melyben lesz szó az ajándékozásról, menütervezésről, decemberi időszámvetésről (mit-mikor-hogyan), hogy újra élvezni tudjuk mi, felnőttek – és anyukák – is a karácsonyt!

 

Az első cikk itt olvasható: http://dejavuvilag.hu/blog/mit-tegyunk-hogy-mi-anyukak-is-ujra-elvezni-tudjuk-a-karacsonyt/

 

advent és karácsony

Mit tegyünk, hogy mi, anyukák, háziasszonyok is újra élvezni tudjuk a karácsonyt?

 

A következő bejegyzésben mesélek Nektek arról, hogy év közben hogyan választom ki az ajándékokat, honnan mikor rendelek, hogy időben megérkezzenek, és ne kelljen borítékba kupont tennem a fa alá. Arról is írok, hogy hogyan szűkítettem a megajándékozandók körét, valamint, hogy mikor készítem a gasztroajándékokat, hogy azok se maradjanak az utolsó pillanatra. Megmutatom, hogy mit lehet korábban is elkészíteni például, hogy a december tényleg ne egy gyaloggalopp legyen, hanem a családunkkal együtt élvezhessük ezt a meghitt időszakot.

A későbbiekben pedig lesz szó a karácsonyi menütervezésről, a főzés részfeladatokra bontásáról, az alapanyagok előkészítéséről, vagy, hogy mit lehet korábban megfőzni és fagyasztani, valamint egyéb karácsonyi időszakot megkönnyítő praktikákról. Tartsatok velem!