Ezen a héten elmaradt a nagy heti akciós körkép itt a blogon. Bár a lista meg lett írva, nálam a boltok sorrendje is meg lett tervezve, hogy minél rövidebb idő alatt végezzek a heti bevásárlással, de aztán! Borult az egész mutatvány! Említettem korábban a csirkés bejegyzésben, hogy milyen őrült kalandban volt részünk:

 

Történt ugyanis, hogy a többi üzlet előtt kiugrottunk múlt csütörtökön Liával a Tescoba.

 

Én nem szoktam oda járni, valahogy régen sosem szerettem. Szerintem se nem olcsó, se nem olyan hű de jó minőségű, főleg, ami a húsokat illeti (rossz híre is volt, hogy vizezik a húsokat, romlottak stb.). Ám úgy alakult, hogy a tankolásnál kaptam 2 db 500 Ft-os kupont, amit 5000 Ft-os vásárlás felett lehetett beváltani.

 

Lia viszont gyakran jár a Tescoba, és hihetetlen zsákmányokkal szokott hazatérni, mert vannak ezek az akciós (sok esetben majdnem lejárós) termékeket tartalmazó polcok, és nagyon sokszor jó minőségű húsokat is talál, szinte fillérekért, egyéb termékekről nem is beszélve.

 

Ezért gondoltam: egye fene, adjunk neki egy esélyt.

 

Sajnos először úgy tűnt, hogy hiába mentünk, mert az akciós húsos polcok üresen tátongtak, ám mire mentünk egy kört, láttuk, hogy megérkezett az árufeltöltő néni és elkezdte beárazni a szebbnél szebb husikákat. Húúúúú, na akkor még maradunk egy ideig! A férjemet elküldtem ügyeket intézni, mi meg mentünk még pár kört.

 

A néni nem nagyon haladt közben, ezért hát nekiláttam én is segíteni neki! 😀

 

Ő árazott, én meg pakoltam a cuccokat a polcokra. Azért segítettem, mert egyrészt a néni mondta, hogy nemsokára lejár a munkaideje és aggódtunk, hogy nem tudja befejezni a pakolást, másrészt meg abszolút átéreztem a helyzetét: nyugdíjas néni, aki  kiegészíti a kis jövedelmét így, miközben biztos szívesebben lenne az unokáival. Mi meg (és mások is), mint a keselyűk lestük a mozdulatait, hogy mikor végez már. Na, kipipálhatom a bakancslistámon a tesco-s árufeltöltést is! 😀 😀 

Közben egymás után kerültek az 50 %-os akciós húsok a bevásárló kocsinkba. Aggódtam, hogy jajj vajon van-e elég pénz nálam? Hát az önkiszolgáló pénztárnál magam is meglepődtem, hogy milyen keveset fizettem! Mindennel együtt talán 7000 Ft-ot és mindezek jöttek velem haza:

 

akciós vásárlás

A karácsonyi terítőn nem röhög! 😀 Most ez volt kéznél, nem én terítettem 😀

 

Nem nagyon látszik talán, de van ott őrölt kávé is, csicseriborsó, saláta, tészták, thai fűszer,  banán, sárgarépa és krumpli is, a  húsok pedig: 2 kg sertés darálthús, 1 kg darált sertés-marha mix, 2 szép sertés szűzpecsenye, sertés comb szeletek, egy szép nagydarab marha lapocka, 3 szelet marha fehérpecsenye, füstölt bacon, oldalas.

 

Rettentő boldogan tértem haza, hiszen egyrészt jó sok étkezésre elég lesz ez a készlet, másrészt azért prémium termékek is  a kosaramban landoltak, amik egyébként nem nagyon kerülnének ilyen kőleveses időszakban az asztalunkra, mint például a fehérpecsenye. Ez ilyenkor olyan nagy örömet tud okozni az embernek, nem tudom, Ti szoktatok-e így érezni 1-1 jól sikerült akcióvadászat után? Szerencsére később csak egy tányért törtem el, nagyobb baj nem történt – úgy értem a nagy öröm után óhatatlanul jönni szokott valami negatív dolog is, észrevettétek?

 

Szóval nagy volt a boldogság, viszont a mélyhűtőmben hely már nem nagyon volt, így minden egyéb program ugrott, és neki kellett állnom főzni. Már írtam arról, hogy egy kis energia és idő befektetéssel hogyan lehet máskor ugyanezeken spórolni. Sőt, mivel egyszer főzünk nagyobb mennyiséget, kevesebb később a mosogatnivaló is például!

 

Na szóval nekiugrottam és ez lett a végeredmény:


– A legfontosabb a darált húsok feldolgozása volt, mert azok már nem bírták volna ki másnapig, így lett 3 fél literes hagymás darált hús konzerv (ezeket lehet használni bármilyen rakott ételhez például vagy magyaros bolognai is készíthető belőle, de sok minden másra is jó), mentek is a kamrába.


Főztem egy nagy adag bolognai mártást a mixekből: lett 2 nagy üveg (lasagnenak) és 2 kisebb bolognai szószos konzerv szintén a kamrába + maradt egy nagy adag lasagne-nak, vasárnap vacsorára és hétfő ebédre elég volt a mennyiség).

 

házi konzervek

Házi konzervek? ITT megosztom Veletek az elkészítési módot

 

Sütöttem oldalast, ez volt a másnapi, pénteki ebédünk, maradt szombat ebédre is egy falásnyi.


Főztem paradicsomos húsgombócot, ez  volt a szombati vacsora, és a gyereknek vasárnapi ebéd is.


Sütöttem egy nagy rakás fasírtot, ebből a gyerekek ettek csütörtökön vacsorára és egy adag ment a mélyhűtőbe, mert utazunk a héten és jó lesz elvinni.


Vasárnap rántott hús volt az ebéd a sertéscombból.

 

A marhalapockát és bacont még sikerült beszuszakolni a mélyhűtőbe és a sertés szűzpecsenyét meg megkértem anyósomat, hogy ő tegye el: ebből lesz a karácsonyi egyik ünnepi ételünk. Ja és úgy kezdtem az egészet, hogy ettünk steaket marha fehérpecsenyéből, ketten a férjemmel 3-at, úgy eltelítődtünk, hogy nem is vacsoráztunk csütörtökön, és péntek délelőtt lettünk megint éhesek! Az meg szintén nem elhanyagolható tény, hogy 3 napig nem kellett szinte egyáltalán főznöm, csak vasárnap paníroznom. (A lasagne-t Roli, aki 11 éves, készítette el)

 

Hát így történt, hogy a többi üzletbe már nem is jutottam el, és ezen a héten már nem is megyek többet boltba! Sőt, alapvetően megváltozott a bevásárlási és menütervezési szokásom: ezentúl mindig a Tescoban kezdek és szaladok az akciós polcokhoz, ha van valami olcsón, akkor veszek, ha nincs, akkor már futok is  ak övetkező boltba, és az alapján állítom össze a menüt, hogy mit sikerült vadásznom. Lia ezt korábban is így csinálta! Ráadásul kaptunk 1-1 tankolós kupont, amivel 25 liter felett 10 Ft-tal olcsóbb a benzin és mivel elutazunk a héten, ez jól is jött. Párszáz forint spórolás nem a világ, gondolhatjátok, ám ha keveset kell beosztani, akkor ez is sokat számít: néhány liter tejből, tojásból és lisztből óriási adag palacsintát lehet sütni akár! 😀

 

Holnap pedig megosztom Veletek, hogy hogyan lehet otthon húsos és készételes konzerveket készíteni!

 

Házi konzervet lehet befőző automata nélkül is csinálni!

Tudtátok? Házi konzervet lehet befőző automata nélkül is csinálni!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.  Ha van kedved, gyere beszélgetni a facebook oldalunkra!