…és ennél jobb dolog nem is történhetett volna velünk!

Négy napra elutaztunk kedden (erről majd még mesélek), és hétfő este vettük észre, hogy nem megy az internet. Mivel elég sok dolgunk volt, ezért nem foglalkoztunk a dologgal, gondoltuk, hogy mire hazaérünk, megoldódik.

A tavaszi szünet 2. napján jöttünk vissza, és még mindig nem tudtunk kapcsolódni. Mit nem mondjak, nem siettünk a megoldással 😀

 

Ha a wifi elromlik, megáll az élet?

 

Ugyanis így hirtelen mindenki ráért, hogy a másikkal foglalkozzon!

 

Hihetetlen volt, hogy mint egy tornádó után a pincékből kimászó emberek, úgy jöttek elő itthon is a nagyobb gyerekek a szobájukból, miután konstatálták a tényt: nincs wifi. És akárhogy próbáljuk, nem megy.

 

Mennyi ideje van az embernek másra és másokra, ha nem az interneten lóg!

 

Nekem is volt ezzel kapcsolatban a múltkor az a kísérletem (a média diéta), ami után megfogadtam, hogy limitálom a világhálón töltött időmet, ám ez szépen lassan újra visszatért a régi kerékvágásba.

Eredmény: több stressz, nagyobb fáradtság fizikai szinten is, kevesebb mindent tudtam elvégezni egy-egy nap, ellenben egy csomó idegen ember problémájáról olvashattam internetes csoportokban. Kell ez nekem?? Tudom, hogy nem, de valahogy mindig ott ragad az ember úgy, hogy észre sem veszi.

 

Na de most, hogy nem működött a wifi, ismét sokkal boldogabb napokat éltünk át!

 

A nagyobb gyerekeknél azért érezhetők voltak az elvonási tünetek. De a végén jött egy jó kis közös videójátékozás, társasjátékozás, kártyázás, előkerült egy-egy jó vastag könyv és volt sok foci, meg legózás a kisebbekkel és a sort még folytathatnám.

 

Amikor nem kell könyörögni, hogy menjünk focizni 😀

 

Tegnap aztán telefonáltunk, kicsit kíváncsiságból, hogy Húsvétkor ugyan van-e ügyelet.

 

Volt. Igazából azért próbálkoztunk, mert a tv szolgáltatás is lefagyott, de az már tényleg túl soknak tűnt, főleg a FORMA 1 rajongóknak 😀

 

Van, ami nélkül tényleg nincs élet 😀 😀 Bár részemről el tudnám képzelni, hogy a szezonban azon a sok hétvégén mást csináljunk a Forma 1 nézés helyett. Bár szerencsére a rögzítős tv nagy előrelépés volt az ügyben 🙂

 

Szóval ha már a igénybe vettük a telefonos segítséget, rákérdeztünk a netre is.

 

Röpke 24 perc alatt derült ki, miután kihúzattak, összedugattak velünk minden létező kábelt, hogy az ősöreg, azaz 3 éves wifi routerünk adta meg magát, azaz nem a miénk, hanem a szolgáltatóé, amit ki is cserének majd már korszerűre, az első munkanapon, vagyis csak holnap 😀 Juhééééééé!

 

Még 2 nap wifimentesség itthon!

 

Azon még élénken gondolkodom, hogy aztán eláruljam, hogy újra működik 😀 Hiszen én addig is tudok netezni a régi, kábelbedugós módszerrel

 

Ja, hogy miért nincs a nagyobbak telefonján internetelőfizetés? Mert semmi kedvem Toffifee-t venni és lefotózni magam vele, majd elküldeni facebookon, hogy előcsalogassam a családtagokat a szobájukból. (Ismeritek az idevonatkozó reklámot, nem?)

 

Így a wifit bármikor tudjuk áramtalanítani 😀

 

Bevallom, volt már rá példa, így ez szinte egy laza jelzésnek számít nálunk, hogy elő lehet jönni, dolog van. 😉

 

Így történt, hogy lett egy jó kis családi csapatépítős kirándulás után (3 nap Lillafüreden, 13 családtag együtt – erről még mesélek) 4 igazi családi napunk, mint régen, az internet kora előtt.

 

Ő a mi nyuszink, a fiúk elnevezték, így az neve az lett, hogy: VACSORA 😀 (nem, nem fogjuk levágni, bár szeretjük a nyúlpecsenyét, de a húsvéti nyuszit mégsem nyírhatjuk ki , ki hozná jövőre a tojásokat? 😀 )

 

Közben megérkezett a nyuszi is tegnap, ma meg már jó néhányszor nyakon öntöttek, locsolás címszó alatt. MOst mindneki kint focizik, még a napi aktuális zápor előtt kihasználják a napsütést, majd indulunk egy családi ebédre, addig volt időm egy kicsit írogatni itt 🙂

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

 

Ti mit gondoltok a témáról?

 

Mennyi időtöket rabolja el az internet? Mennyi ebből a hasznos időtöltés és mennyi a felesleges barangolás? Osszátok meg velünk kommentben!

 

Ha meg hasznos tippekre vágytok, gyertek és lájkoljátok a facebook oldalunkat, minden héten más-más háztartási vagy egyéb praktikát osztunk meg veletek!