A vasárnapi bejegyzésben említettem, hogy az egyik kedvenc strandkajánk, amit a Balatonnál szoktunk enni régebben, az a sajtos pizzakenyér.

Azért mondom, hogy régebben, mert amióta megkérdeztünk a receptjét, mi magunk is el tudjuk készíteni.

 

Így készül a sajtos pizzakenyér:

 

Pizzatészta

 

  • Nyújts ki bármilyen formájúra egy kb. 280 grammos pizzatésztát. Hogyan készül a pizzatészta? Ebben a cikkben elolvashatod:

Ricottás-spenótos calzone – munkába vinni is tökéletes!

  • Nagyjából egy centi magas legyen, tehát magasabb, mint egy olasz pizza alapja.
  • Kend meg fokhagymakrémmel, de bőségesen ám! Mindenhová jusson!
  • Szórd meg reszelt sajttal (ez esetben trappista vagy Anikó sajtoz válassz, ne mozzarellát) – a reszelő legnagyobb lyukán reszeld, hogy ne kelljen annyit dolgozni vele és mehet egyből a tésztára, hogy ne kenj össze még egy tányért a sajttal
  • Tedd be a maximum hőfokra előmelegített sütőbe (a pizzát nagy hőfokon kell sütni!!) nagyjából 10-15 percre, illetve addig, amíg a sajt megolvad, kicsit megpirul és isteni illatokat érzel
  • Ha kivetted, szórd meg egyből aprított petrezselyemmel, az is nagyon fontos hozzávaló! Ha nincs friss, a szárított is jó!
  • Vágd cikkelyekre, kisebb négyzetekre, és tálald.

 

Nem látszik rajta, hogy milyen finom, de tényleg az!

 

Tehetsz rá ennél több sajtot is, minél több van rajta, annál jobb! Hidegen is nagyon finom – már ha marad belőle. Munkába vinni is tökéletes, elég ha néhány cikkelyt becsomagolsz alufóliába. De legjobb egy nyári medencézés után, vagy kertipartira a büféasztalra!

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet.

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!