Nálam az egyik legfontosabb alapelv a menütervezésnél és főzésnél, hogy lehetőleg semmit nem szeretnék teljes áron megvenni (de persze ez nem mehet a minőség rovására). Ezért kezdtem el kialakítani egy rendszert, hogy ha nem is léphetek az amerikai kuponzsonglőrök nyomdokaiba (akik szinte mindent ingyen vesznek), de az étkezés és háztartási kiadások jelentős részét minden hónapban megtakaríthassam akciós termékek vásárlásával. Ebben a rovatban hétről hétre Liával együtt bemutatjuk Neked, hogy a különböző üzletek és bevásárlóközpontok akciós újságjait böngészve, milyen ételek kerülhetnének az asztalodra.  Megírjuk a bevásárlólistát, írunk recepteket és időszámvetést is, azaz egy-egy ételhez mennyi időre van szükség (kezdő és haladó szakácsok esetén is), hogy elkészüljön.

Azt is leírjuk, hogy milyen sorrendben érdemes nekilátni a dolgoknak, mit lehet akár előre elkészíteni, hogyan lehet egyszerűsíteni a főzést, hogy ne csak az alapanyagokon spórolj, hanem minél több időt is megtakaríthassál, amit aztán fontosabb dolgokkal tölthetsz, nem a konyhába bezárva. Megmutatjuk, hogy hogyan sakkozz a hűtőben található maradékokkal, hogy ízletes fogást alkothass, akár a semmiből.

 

 

főzés okosan

Ne dobj ki semmit! Sakkozz a maradékokkal és főzz okosan!

 

Tudatos vásárlással feltölthetjük közösen a kamrát,

 

…vagy ha nincs erre alkalmas hely a lakásban, akkor ötleteket adunk, hogy mit hol tudnál tárolni. Közösen kisöpörjük a mélyhűtőből az esetlegesen évek óta ott heverő, már avas vagy mélyhűtőszagú és ízű dolgokat, és szisztematikusan és tudatosan feltöltjük a fagyasztót olyan termékekkel, amit aztán időben el is fogyasztunk. Vagy ha nincsen nagy fagyasztód, akkor tippeket adunk más fajta tartósításra is, ami jól jön akkor, ha az egyetemistánknak kell hosszabb időre ételt csomagolni vagy nyaralni utaztok és csak egy hűtőtáskád van vagy távolra utaztok. Milyen ételeket lehet például munkába is vinni?

 

Elfoglalt, sokat dolgozó olvasókra is gondolunk, és a tippekben bemutatjuk, hogy lehet gyorsan, akár éttermi minőségű ételt varázsolni az asztalra egy-egy fárasztó nap után, és arról is írunk, hogy mit kezdj a maradékokkal akkor is, ha nem vagy konyhatündér.

 

Éterrmi vacsora otthon

Éttermi vacsora otthon egyszerűen? Lehetséges!

 

Tippeket adunk, hogy főzzél úgy,

 

…hogy ne legyen maradék vagy pedig, hogy maradjon annyi felesleg, amit másnap elvihetsz munkába. Vagy éppen miből érdemes egy-egy akciókor nagy mennyiségben főzni, amit tartósítás után (fagyasztva vagy más módon) pillanatok alatt kész lehet a vacsora. Lesz szó arról is, hogy min NEM érdemes spórolni, mikor lesz az olcsóbb a drágább. Kipróbálunk termékeket és megírjuk tapasztalatainkat. Ha nem szeretnél befürödni egy-egy olcsónak tűnő termékkel, olvass minket!

Tartsatok velünk és ha az egyik héten Ti tudtok valami szuper akciót, akkor ne habozzatok megosztani velünk!

Ha szeretnél praktikus háztartási tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!