Egy korábbi bejegyzésben bemutattam, hogy mennyi mindenre jó a kávézacc, ahelyett, hogy a kukában landolna. Sok alkalmazási módját már régóta használom, például a lefolyóba öntjük, vagy a komposztba kerül, már csak azért is, hogy feldobja a gilisztákat, hogy gyorsabban dolgozzanak 😀 és a virágok (főként rózsák) alá is gyakran teszek belőle, de van 1-2 dolog a listán, amit eddig még nem próbáltam.

 

Most jöjjön tehát az első teszt: a hajpakolás kávézaccból

 

Fogtam egy adag kiszárított zaccot (kb. 3 adag lefőzött adagnyi lehetett, mindig a radiátoron szárítjuk, jelenleg egy fagyis dobozban, lásd a képen), és összekevertem 2 teáskanálnyi olívaolajjal (sima napraforgó vagy más olajjal is működik), majd, hogy krémesebb legyen, lassan adagoltam hozzá egy kis maradék kávét.

Ez igazából nem is iható kávé, hanem olyan „kávés víz”, amit a férjem szokott csészében felfogni a kávéfőzés után, amikor még csöpög a gépből, miután lekapcsolta. Ezt a löttyöt aztán a virágok alá öntjük, így láthatjátok, nálunk semmi sem megy veszendőbe! 😀

 

kávézaccos hajpakolás

Készül a kávézaccos hajpakolás!

 

Bevonultam ezzel a barna katyvasszal a fürdőbe és elkezdtem rákenni a hajamra.

 

A száraz hajamra.

 

Gratulálunk, leülhetsz, egyes. Miért nem volt annyi eszem, hogy előtte bevizezzem?!? Erre már soha nem fogok rájönni.

Nagyon darabosnak bizonyult a zaccos hajpakolás, gurultak a kávés göröngyök mindenfelé, így öntöttem bele még egy kis folyadékot. Így már elég jól kenhető lett, talán egy kicsit túlságosan is, elkezdett lefolyni a fejemről a homlokomra…hát mit nem mondjak, nem volt épp bizalomgerjesztő a látvány.

 

Úgy néztem ki, mint akinek a ráborították a fejére egy bili tartalmát.

 

Gondolom, nem kell részleteznem. A mosdókagyló is hasonlóan pompázott, és rájöttem, hogy jobb, ha az egész procedúrát a kád felett folytatom. Ez se járt jobban a kinézet terén, de nem aggódtam, mert pont aktuális volt a fürdő takarítása, és ahogy a korábbi bejegyzésben már említettem, a kávézacc nem csak akkor segíthet, ha büdös a lefolyó,

 

de a szennyeződéseket is nagyszerűen eltávolítja, mind a mosdókagylóról, mind a kád faláról.

 

kávézacc használata hajpakolásként

Nem túl gusztusos, mi? Olvass tovább, hogy megérte-e

 

Végre sikerült az egész fejemet bekennem a kávés pakolással, és nem volt más hátra, mint várni. Közben elkezdtem érezni a hatását: felfrissült a fejbőröm, nem is tudom, hogy magyarázzam el, nagyon jó érzés volt.

 

A 30 perc utáni eltávolítása a zaccnak már kevésbé volt felemelő élmény,

 

…igazán ragaszkodónak bizonyultak szemcsék, így elég sok vizet elhasználtam, mire végleg megszabadultam tőlük. De mivel említettem, hogy éppen esedékes volt a kád tisztítása, így nem hagytam, hogy feleslegesen elfolyjon az a rengeteg víz mennyiség.

 

Az egyik kezemben szivaccsal dörzsöltem a kád falát, így a zacc most súrolószerként funkcionált, míg a másik kezemben a zuhanyrózsával öblítettem a hajam. Így a nap folyamán időt is spóroltam, mert nem kellett külön kádat takarítanom. Azt nem mondom, hogy nem voltam érdekes látvány közben 😀 Szerencsére nem volt nézőközönségem.

 

Már a hajamat fésültem, mikor rájöttem, hogy a balzsamozást elfelejtettem.

 

Eléggé meglepődtem, mármint azon, hogy ki tudtam fésülni, mert ez balzsam nélkül lehetetlen szokott lenni (hosszú, göndörödésre hajlamos, ami mosáskor teljesen összegubancolódik).

 

De meglepetésemre most nélküle is teljesen fésülhető lett a hajam!

 

hajpakolás kávézaccal

Fénytelen a hajad? keltsd életre egy kis kávézaccal!

 

Később a szárítás során meg azt vettem észre, hogy a kávézaccos pakolásnak köszönhetően, sokkal mélyebb, teltebb színe lett a sötétbarna hajamnak, sokkal szebben csillogott, mint amikor gyári pakolást használok (+balzsam).

 

Így arra jutottam, hogy bár nem kis macera ez az egész, de biztosan havonta kétszer bevetem a kávézaccot a hajamon!

 

Plusz pozitív adalék: a homlokomra lecsorgó trutymót sem mostam le egyből, hanem nagyon finom és laza mozdulatokkal elkezdtem vele körkörösen dörzsölni az arcomat.

 

Bár tudom, hogy nem jó a zaccot arcradírozásra használni, mert mikrosérüléseket okozhat, amik aztán begyulladhatnak, de ez alkalommal – kíváncsiságból – vállaltam a rizikót.

 

Utána szinte újjáéledt az arcom,

 

…ugyanaz a frissesség érzése járta át, mint a fejbőröm esetében, így legközelebb dörzsölés nélkül, simán arcpakolásként is alkalmazni fogom a kávézaccot.

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Ha van kedved tovább olvasni, a bejegyzés alatt hasonló cikkeket találsz, nézd meg őket, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet. Érdekel, hogy a krumplihéjat mire használhatod? Kattints ide!

 

Ha szeretnél további tippeket, akkor lájkold a facebook oldalunkat, minden héten hasznos tanácsokat osztunk meg Veled!